Akupressurutbildning

Konsten att bota även obotliga sjukdomar består av att utgå från en helhetssyn på människan

 

Yrkesutbildning till Akupressör

Sedan minst 4000 år har den kinesiska medicinen utövats. Den har på den här tiden inte förändrats i grunden alls, utan man har bara fortsatt på den ursprungliga traditionen och bara lagt till de erfarenheter som gjorts under milenierna som gått.

 

Traditionell Kinesisk Medicin, eller TCM som det brukar förkortas, består av fyra pelare, nämligen Akupunktur, Örtmedicin, Qigong och Tui Na (kinesisk massage). Dessa fyra delar samma teoretiska bas, och har således samma grundsyn på människan som en del av universum. Ja, de fyra pelarna delar faktiskt samma syn på universum som helhet. Vad som skiljer sig åt är snarare vilka aspekter av de traditionella kinesiska teorierna tyngdpunkten läggs.

 

 

 

Akupressuren är, kan man säga Akupunktur utan nålar. Behandlingen går istället ut på att trycka och massera på punkterna på kroppen. Punkternas funktioner är desamma som vid akupunkturbehandling, men valet av punktkombinationer kan vara lite olika.

Efter godkända teoretiska och praktiska prov, godkänt specialarbete, godkänd dokumentation av 75 akupressurbehandlingar samt fullt betald kursavgift erhåller eleven diplom.

 

För att bli godkänd krävs också godkänt på utbildningen Terapeutisk Basmedicin. Har du redan läst och blivit godkänd i dessa ämnen behöver du naturligtvis inte läsa om kursen.

 

Utbildningen är på ca 300 timmar lärarledd undervisning, och plus hemstudier. Uppskattningsvis ca 500 timmar totalt.

 

 

Har du frågor kring utbildningen? Vill du beställa hem kurs- och timplan samt anmälningsblankett? Kontakta skolan via e-post

Aktuella kurser:

 

Estetisk Akupunkturutbildning 7-9/4 i Stockholm. Plats meddelas närmare kursen. Möjlighet till privat utbildning finns också.

 

 

 

För att anmäla ditt intresse för någon av kurserna/utbildningarna, skicka ett epostmeddelande

 

 

Skolans e-postadress är ändrad, och den korrekta adressen från och med nu är kishintai.skolan@gmail.com

www.kishintai.se© 1996-2017 • Ki-Shin-Tai, Skolan för Naturlig Hälsa.

Senast ändrad 2017-02-15