Estetisk akupunkturutbildning

Denna utbildning är på tre dagar, och är öppen för alla. Du behöver alltså inte ha några förkunskaper alls. Kursupplägget är i stora drag som följer:

 

Dag 3, ca 9.00-17.00

Praktiska övningar! Vi tränar även idag de fem tibetanska riterna. Du lär dig ytterligare en självständig metod för estetisk akupunkturbehandling. Denna lär du dig som ett kompletterande system, men vet att det finns terapeuter som enbart kan och använder denna andra metod. Du lär dig alltså två kompletta system för estetisk akupunkturbehandling!

 

Utbildning i Estetisk Akupunktur

Dag 1, ca 18.30-21.00

Börjar med att vi läser lite grundläggande om den estetiska akupunkturen.Vilka principer den bygger på, vilka fördelarna är jämfört med andra typer av behandlingar, kontraindikationer och hur man kan lägga upp behandlingskuren. Sedan läser vi lite om huden och muskulaturen i ansiktet, och vad mer man kan göra för att minska rynkor och andra problem. Vi kommer gå igenom de fem tibetanska riterna, som är en "enklare" form av yoga, som är speciellt framtagen för att skapa en föryngring både till kropp och sinne. Vi gör också en kort återblick på den kinesiska medicinen i samband med dessa problem. Vi går igenom de akupunkturpunkter vi använder och varför.

 

Dag 2, ca 9.00-17.00

Praktiska övningar! Du lär dig en fullständig behandling som börjar med en huvudreflexologisk behandling, enklare fotreflexologi och därefter akupunkturbehandlingen, vilken sedan avslutas med en lugn ansiktsmassage.

Vi läser om vilka örter som är bra för huden och håret. Vi läser också om vilka kinesiska patentmediciner som kan vara behjälpliga i behandlingen.Vi diskuterar behandling av övervikt, psoriasis, rosacea och acne.

Vi kommer även idag att träna de fem tibetanska riterna.

 

Utbildningen kostar 12000kr inkl moms, varav 2000kr är anmälningsavgift.

 

Välkommen att höra av dig till skolan för ytterligare information.

 

Observera att tiderna är ungefärliga, och beräknade på en grupp om 3-8 personer.

 

Om du vill kan du gå kursen helt privat. Kostnaden blir då 12000kr inkl moms, men kursen läggs då upp på två dagar. Du står själv för kurslokal och övningspersoner. Även reseersättning samt kost och logi för läraren tillkommer.

 

 

För att anmäla ditt intresse för någon av kurserna, skicka ett meddelande via e-post.

 

 

Skolans e-postadress är ändrad, och den korrekta adressen från och med nu är kishintai.skolan@gmail.com

Konsten att bota även obotliga sjukdomar består av att utgå från en helhetssyn på människan

 

www.kishintai.se© 1996-2017 • Ki-Shin-Tai, Skolan för Naturlig Hälsa.

Senast ändrad 2017-07-12