Öronakupunkturutbildning

Konsten att bota även obotliga sjukdomar består av att utgå från en helhetssyn på människan

 

Yrkesutbildning till Öronakupunktör

Sedan urminnes tider har de kinesiska tänkarna och praktikerna insett värdet av att söka helheten i delen. Detta har bland annat lagt grunden för öronakupunkturen. En metod att behandla problem och sjukdomar i hela kroppen genom att stimulera punkter och zoner i örat. Detta har dessutom visat sig mycket effektivt och helande.

 

Denna utbildning ger dig som terapeut ett kraftfullt verktyg att behandla i stort sett alla de problem dina patienter söker dig för i ditt dagliga arbete på praktiken.

 

 

 

Utbildningen är uppdelad i tre block, varav block 1 är på ett två-dagars seminarium, block 2 på tre två-dagars seminarier och block 3 är på fyra två-dagars seminarier.

Block 1

Du lär dig alla kroppsdelars och organs position i örat, och lär dig ett antal energipunkter och deras funktioner. Efter block 1 kan du behandla många tillstånd och problem. Vi läser nästan ingenting om Traditionell Kinesisk Medicin, utan utgår i stort sett från en västerländsk syn på människan. Efter att du blivit godkänd på kursen får du ett intyg i Öronakupunktur.

 

Block 2

Du lär dig ett antal "mästarpunkter" och ett stort antal andra punkter med specifika funktioner på större områden i kroppen. Vi läser om yin och yang, om qi och blod samt om organens funktioner utifrån kinesisk medicin. Vi läser om NADA-akupunktur. Wfter att du blivit godkänd på kursen får du intyg i fortsättningskurs i öronakupunktur.

 

Block 3

Du lär dig ytterligare en karta över öronpunkter och zoner. Vi läser om etiologi och patologi samt diagnostik utifrån kinesisk medicin. Utöver detta läser vi om ett antal behandlingsprotokoll utifrån Auriculoterapin. Efter att du blivit godkänd på teoretiska och praktiska prov, godkänd dokumentation av 30 öronakupunkturbehandlingar, godkänt specialarbete samt full betalning av kursavgift får du diplom.

 

För att bli godkänd krävs också godkänt på utbildningen Terapeutisk Basmedicin. Har du redan läst och blivit godkänd i dessa ämnen behöver du naturligtvis inte läsa om kursen.

 

Utbildningen är på ca 192 timmar lärarledd undervisning, och plus hemstudier. Uppskattningsvis ca 325 timmar totalt.

 

Möjlighet till privat utbildning finns också, kostnaden är då 3500kr inkl moms per seminarium. Vill du gå utbildningen på din hemort går det bra, kostnad för resa och uppehälle tillkommer då.

 

Har du frågor kring utbildningen? Vill du beställa hem kurs- och timplan samt anmälningsblankett? Kontakta skolan via e-post

Aktuella kurser:

 

Estetisk Akupunkturutbildning 7-9/4 i Stockholm. Plats meddelas närmare kursen. Möjlighet till privat utbildning finns också.

 

 

 

För att anmäla ditt intresse för någon av kurserna/utbildningarna, skicka ett epostmeddelande

 

 

Skolans e-postadress är ändrad, och den korrekta adressen från och med nu är kishintai.skolan@gmail.com

www.kishintai.se© 1996-2017 • Ki-Shin-Tai, Skolan för Naturlig Hälsa.

Senast ändrad 2017-02-15